Menu Sluiten

De Dirigent

Martin Glas

Na zijn middelbare school volgde hij het conservatorium te Arnhem en studeerde hij af in 1987. Tijdens de studie bouwde hij al een grote lespraktijk op. Ook gaf hij concerten op de oude klassieke orgels. Na zijn studie aan het conservatorium vervolgde hij zijn studie in Hilversum met de applicatie lichte muziek. Ook volgde hij in de jaren daarop nog vele specifieke cursussen op het gebied van koordirectie. Naast zijn voorliefde voor oude muziek is hij zich meer en meer gaan toeleggen op de lichte koormuziek. In zijn muzikale loopbaan heeft hij gewerkt met vele koren. De verschillende genres hierin zijn voor hem niet onbekend.

Momenteel dirigeert hij vier vaste koren en meerdere projectkoren. In Harderwijk en omstreken zijn de Glas-projectkoren zeer geliefd en ze werken altijd naar één of meerdere concerten toe. Zo zijn de kerstconcerten een jaarlijks terugkerend succes.

Naast deze projecten organiseert Glas grote Valentijns-concerten. In deze concerten wordt er gezongen en gemusiceerd voor het goede doel. In februari 2024 stond Valentijns-concert 3.0 gepland. Naast het projectkoor heeft ook Remix gezongen voor De Nierstichting.

In zijn loopbaan nam hij cd’s met de koren op. Ook maakte hij een eigen orgel CD. In de grote theaters, waaronder de Spiegel Zwolle, gaf hij meerdere concerten met zijn koren. Daarnaast werkt hij samen met een vast team waaronder Bas Egberts (viool), Marjon Strijk (zang) en Mireya Derksen (zang). Hij is de vaste pianist van Mireya. Zij brengen muziek van pop tot klassiek, Pop meets Classic. Hij werkte de afgelopen jaren samen met o.a, Sterre van Boxtel, Tony Neef, Ernst Daniël en Coosje Smid, Marco Bakker en Frank Affolter.