Menu Sluiten

De dirigent

Onze vorige dirigent, Francis Evers, is helaas recent gestopt. Tot de zomer zingen we met een tijdelijke vervanger. Na de zomer gaan we uit een aantal kandidaten een nieuwe dirigent selecteren.

Francis Evers

In 2001 ben ik afgestudeerd als klassiek zangeres aan het Artez conservatorium van Zwolle in de eerste fase en heb mij daarna in de tweede fase gespecialiseerd in ensemblezang. Als zangeres ben ik verbonden aan verschillende professionele koren, het Rotterdam Symphony chorus, Studium Chorale, Bachkoor Holland en Consensus Vocalis.

Het is mijn grote passie om samen met anderen te zingen in de meest uiteenlopende stijlen. A capella koorzang heeft daarin een bijzondere plaats. Ik ben weliswaar klassiek geschoold, maar heb ook een voorliefde voor close harmony en popmuziek.

Ik ben werkzaam als zangeres, zangpedagoog en dirigent. In 2006 ben ik begonnen met dirigeerlessen op het conservatorium om mij te bekwamen in dat vak. Ik heb een aantal jaren les gehad van Jos Leussink en Klaas Stok, volg geregeld bijscholingen en ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen.

Mijn eerste koor was een kerkkoor dat ik 6 jaar heb gedirigeerd. Daar kwam een kamerkoor bij, Kamerkoor Lelystad dat ik 9 jaar heb gedirigeerd. Op dit moment dirigeer ik een vrouwenkoor lichte muziek, de Paradijsvogels uit Biddinghuizen en ben ik sinds november 2018 dirigent van popkoor Remix uit Almere.

Naast dat zelf zingen mijn grote passie is, vind ik het ook geweldig om voor een koor te staan. Koorleden enthousiasmeren en te inspireren met mooie koormuziek en werken aan een zo mooi mogelijke doorleefde koorklank, zodat de muziek en de zangers optimaal tot hun recht komen. Daarmee hoop ik samen met de koorleden, koorwerken zo tot leven te laten komen en daarin vanuit de gezamenlijke passie, het publiek meenemen, laten genieten en ontroeren.